‘Dankzij MyCademy kunnen we onze mensen altijd passende leerervaringen bieden’

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group is sinds 1995 kennisbemiddelaar tussen zelfstandig professionals, leveranciers en opdrachtgevers met als doel om professionals te laten excelleren in hun werk en opdrachtgevers zorgeloos gebruik te laten maken van hun expertise. Joke de Graaf, verantwoordelijk voor HR & Organisation, vertelt waarom HeadFirst Group heeft gekozen voor het MyCademy Learning Experience Platform en wat het platform én de samenwerking hen brengt.

Learn every day

HeadFirst Group heeft in de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. In een jaar of vijf zijn we van 70 naar bijna 500 medewerkers gegaan. Een dergelijke groei brengt een transitie onder medewerkers met zich mee, maar ook opdrachtgevers verwachten nu meer van ons. Dat betekent onder meer dat we van generalistische rollen naar meer gespecialiseerde rollen zijn gegroeid. Daarnaast investeren we in de groei van onze talenten, dat vergroot de binding met onze organisatie en stimuleert de doorstroom intern wat weer belangrijk is voor verdere innovatie en groei. Niet voor niets is een van de kernwaarden van HeadFirst Group: ‘Learn every day’. Fouten maken mag, als we er maar van leren. Continu verbeteren is de norm.

Learning Experience Platform

Zo’n twee jaar geleden zijn we gaan werken met het Learning Experience Platform van MyCademy, het opleidingsplatform dat wij intern ‘HeadFirst Group Academy’ noemen. In deze leeromgeving kunnen al onze medewerkers (online) trainingen, virtuele labs of bootcamps volgen. Het is heel flexibel en medewerkers kunnen zelf kiezen wat bij hen past, qua inhoud, qua vorm en qua tijd. Maandelijks wordt het platform met nieuwe trainingen en andere leermaterialen aangevuld. Wat ook heel waardevol is, is dat we leerpaden kunnen aanmaken en dat we hiermee ook interne trainingen online kunnen aanbieden. Er is een speciaal leerpad gemaakt, specifiek voor HeadFirst Group, met alle zaken waar wij op focussen, zoals klantrelaties, design-thinking, agile werken en timemanagement.


‘In onze ogen is zo’n geavanceerd leerplatform een basisvoorwaarde voor een organisatie als die van ons.’

Joke de Graaf

Passende leerervaringen

Om mensen te stimuleren van het platform gebruik te maken, hebben we het onderdeel gemaakt van ons onboardingproces. Tijdens de onboarding krijgen nieuwe medewerkers een aparte sessie waarin ze vertrouwd raken met het platform. Bovendien betrekken we leidinggevenden actief bij het leerproces van hun teamleden. We genereren maandelijkse rapportages die leidinggevenden inzicht geven in de voortgang. Zo kunnen ze zien hoeveel er geleerd wordt door hun teamleden en of er ergens extra ondersteuning nodig is. Het geeft leidinggevenden concrete data in handen om te gebruiken tijdens één-op-één-gesprekken en feedbacksessies. Als medewerkers behoefte hebben aan een specifieke training of cursus, kunnen ze in de database zoeken naar geschikte oplossingen. Is die er niet, kunnen we altijd bij MyCademy aankloppen, zodat we onze mensen altijd passende leerervaringen kunnen bieden.

Een partner die op alle vlakken meedenkt

Het L&D-team van MyCademy helpt ons met uitdagingen rondom bijvoorbeeld opleidingsplannen en ontwikkeldoelen. Ook kunnen we gebruikmaken van hun expertise als het erom gaat onze medewerkers het leren echt te laten omarmen. Wij hebben vooral contact met Martine Broekman, hun manager Learning & Development. Zij is enorm behulpzaam, denkt altijd met ons mee en ze is ook heel fijn in haar contact. Het is fijn zo’n proactieve partner te hebben. Toen we onze kernwaarden invoerden, heeft MyCademy bijvoorbeeld met ons meegedacht welke trainingen daar goed bij passen. En begin dit jaar gaven ze een aantal sessies voor onze managers. Daarin kwam niet alleen aan bod hoe we het leren in onze teams nog meer kunnen stimuleren, maar MyCademy was ook echt nieuwsgierig naar hoe zij hun oplossing nog verder kunnen verbeteren. Er zijn veel leerplatformen, maar het Learning Experience Platform van MyCademy is niet zomaar een leerplatform. MyCademy biedt een combinatie van een slim leerplatform, een uitgebreid trainingsaanbod, dagelijkse ondersteuning en is echt een partner in kennisontwikkeling.

Headfirst logo

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar wat een partner in kennisontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via 026 – 205 1333 of [email protected]. We denken graag met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen